Den Sorte Ø

Kr. 189,- DEN SORTE Ø. Tintinplakat: 50 x 70 cm. Kan bestilles ved hjælp af KONTAKT/BESTILLING nederst i menuen.

Da han går rundt ude på landet i Belgien, ser Tintin en uregistreret flyvemaskine nødlande. Da han går over for at hjælpe, bliver han skudt i brystet af piloten, men overlever. Morgenen efter mødes han med Dupond og Dupont på hospitalet, hvor han er indlagt. Efter at have hørt Tintins historie fortæller de ham, at en uregistreret flyvemaskine styrtede i Eastdown i Sussex (England) natten før. Efter at have hørt det, undrer Tintin sig over, om den flyvemaskine, der mødlandede i Belgien, var den samme, der styrtede i England, og han beslutter sig for at tage til England og undersøge det nærmere. 

Tintin beslutter at tage toget til Ostend og derfra fortsætte med færgen mod England. På Bruxelles banegård, er der to mænd, der lægger mærke til ham og planter beviser imod ham og anklager ham for overfald og røveri på en af dem. Selvom han erklærer sin uskyld, bliver han arresteret af Dupond og Dupont, der også er med på toget. Det lykkes ham senere at undslippe, ved at lægge detektiverne i håndjern, mens de sover, og han når med færgen i sidste sekund. På færgen lægger de to mænd igen mærke til ham.

Efter ankomst i England tager Tintin en taxa til Eastdown. De to mænd og deres medsammensvorne, Ivan, følger efter taxaen og kidnapper Tintin. De fører ham hen til en klippekant og tvinger ham til at hoppe i havet. Terry redder ham ved at få en ged til at jage de to mænd, der undslipper. Senere finder Tintin flyvraget i udkanten af Eastdown, men han kan ikke finde nogen fra besætningen, der er undsluppet, før flyvemaskinen styrtede. Mere dybdegående undersøgelser fører ham ind i skoven, hvor han ser en jakke, der er efterladt af en af piloterne. Han undersøger den og finder noget papir, der er revet i stykker, og da han får sat det sammen, står der: Eastdown, Sussex, Müller, 3 f.r. Δ, men han er ikke i stand til at gennemskue, hvad det betyder. Senere, da han går tur i Eastdown, finder han en ejendom, der tilhører Doktor J.W. Müller - en ond tysk doktor, som leder et galehus, der torturerer hans fjender, til de bliver sindssyge. Tintin spekulerer på, om det er Doktor Müller der er nævnt på papiret, og han beslutter sigfor at snige sig ind på ejendommen for at finde ud af det. Desværre bliver han taget til fange af Müller, der beslutter sig for at tage ham hen til sit galehus. Det lykkes dog Tintin at undslippe, men ikke før Müller tilfældigvis sætter ild til sit hus, mens han kæmper mod Tintin. 

Den næste morgen besøger Tintin igen ejendommen for at undersøge yderligere. Han sporer en elektrisk installation og røde signaler, der danner en trekant. Det løser mysteriet på sedlen, hvor trekanten betyder, at tre af et eller andet vil blive smidt hen over Müllers ejendom, når de tre røde signallys er tændt i en trekant. Tintin konkluderer, at Müller kan have brugt installationen til at få fat i et eller andet, men han er ikke sikker på, hvad det er. Den aften finder han ud af, hvad installationen bruges til - når alle tre lys i trekanten tændes, smider en flyvemaskine tre sække forfalskede penge ned over ejendommen. Tintin kommer frem til, at Müller, Ivan og de to mænd er falskmøntnere. Han forfølger derefter Müller og Ivan - en jagt der først ender, da Dupond og Dupont arresterer ham igen på en kro, hvor Müller og Ivan skjuler sig. De løslader ham dog, da han lover, at han vil melde sig selv, så snart falsknerne er arresteret. akkompagneret fa detektiverne ser Tintin Müller og Ivan tage af sted i en flyvemaskine. Han efterlader detektiverne og følger efter i en anden flyvemaskine, men på grund af dårligt vejr har ikke held med at indhente dem og må nødlande på landet i Skotland. Han bliver reddet af en venlig skotsk landmand, der giver ham en kilt og husly natten over. 

Den næste morgen hører Tintin i radioen, at den flyvemaskine, han fulgte efter, er styrtet ud for kysten ved Kiltoch, en skotsk kystby, og at man antager, at besætningen er druknet. Han er stadig mistænksom og tager til Kiltoch for at fortsætte sin efterforskning. Da han er i Kiltoch, møder han en gammel mand, der fortæller ham historien om Den Sorte Ø - en ø ud for kysten ved Kiltoch hvor et bosiddende uhyre dræber alle, der går i land. Efter at have hørt den historie, bliver han endnu mere mistænksom og beslutter at tage til Den Sorte Ø dagen efter for at undersøge nærmere. På Den Sorte Ø møder Tintin uhyret - en gorilla ved navn Ranko. Det lykkes ham at flygte fra Ranko og dens træner (en mand ved navn Puschov (der er en af de to mænd, Tintin mødte tidligere i fortællingen), ved at gemme sig i en grotte. 

Tintin fortsætter videre ind i grotten, hvilket leder ham hen til en seddelpresse, og han finder ud af, at falskmøntnerne bruge Den Sorte Ø som deres skjulested og har trænet Ranko til at dræbe alle, der går i land. Han overvinder Müller, Ivan og Puschov midlertidigt (de slipper dog hurtigt fri) og kontakter polititet over radioen. Efter en desperat aktion, der resulterer i, at Ranko kommer til skade med sin arm, bliver falsknerne arresteret af politiet. Tinting undersøger sammen med Dupond og Dupont (der endelig er overbeviste om hans uskyld) øen yderligere, før de tager af sted. De finder ud af, at slottets kælder er en flyhangar, og at stranden ved lavvande blev brugt som landingsbane. Fortællingen ender med, at en nu føjelig Ranko placeres i Glasgows zoologiske have, og at Tintin flyver tilbage til Bruxelles.

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.05 | 21:27

Hej.
Jeg er interesseret i at købe 2 TinTin plakater.

...
15.11 | 00:23

Hej Sophia. Tak - jeg sender dig en mail. Hej hej Peter

...
14.11 | 21:37

Hej, Jeg vil gerne købe 2 Tintin plakater. Det skal være au congo og l'etoile mysterieuse. Det er til julegaver.

...
20.01 | 23:21
Mission til Månen har modtaget 1
Du kan lide denne side